RSS reader

Wanneer je als ouder op de hoogte wilt blijven van nieuws en mededelingen van de Weiert, kun je de APP RSS Reader downloaden. Dit kan via je Play store van je telefoon.

RSS-250x300Wat zijn de voordelen:

Je krijgt automatisch een melding van de nieuwe berichten die geplaatst worden op de website.
Tevens kun je meerdere websites die nieuwsbulletins hebben toevoegen. U hoeft dus niet meer de website te bekijken of er nog nieuws is en u kunt zelf beslissen of het artikel interessant genoeg is om echt te bezoeken op de website.
U krijgt snel een overzicht van de informatie over uw interesse – gebied
De inhoud wordt eenvoudig aangeboden, met een link naar het volledige artikel op de website. En zo kan de gebruiker zijn eigen vormgeving bepalen van het te lezen artikel. De RSS reader kan hierop worden ingesteld.
De RSS-feeds waarop u bent geabonneerd hebben geen last van spam. Er kunnen geen ongewenste spamberichten worden verstuurd naar een feed -reader. U bepaalt namelijk zelf van welke website u informatie ontvangt. In de meeste RSS-readers kunt u artikelen bewaren, doorsturen en delen via social media.

Wat is een RSS-reader?

Een RSS-reader is een online of offline reader waarin de links en previews van artikelen worden getoond waarop u bent geabonneerd. Een RSS-reader wordt ook wel een aggregator of nieuwslezer genoemd. Dus in plaats van uw favoriete websites te bezoeken en te zoeken naar nieuwe berichten zal een RSS-reader automatisch alles tonen wanneer er weer een nieuw bericht is. Vooral als je elke dag verschillende websites bezoekt, werkt een RSS-reader natuurlijk sneller.

Hoe werkt het?

  1. Download uit je play-store RSS Reader en installeer deze
  2. Open RSS reader, klik op het teken plus, vul de naam van de website in.
  3. Vul de titel in van de website
  4. Druk op OK, informatie zal worden opgehaald
  5. Bij elke nieuwe plaatsing onder het kopje nieuws en mededelingen word je op de hoogte gesteld.

rss2rss1